twitter logo facebook logo my space logo rss logo

JEBI GA – press release – prvi singl s albuma “SOUNDTRACK ŽIVOTA”

PR obavijest kaže ovako nekako: “Na svjetskoj glazbenoj sceni također je rijetka pojava da publicisti, pop kulturni novinari ili glazbeni kritičari nakon (pre)zasićenja teoretiziranjem o glazbi i pop kulturi osjete potrebu praktično se dokazati na opisanom terenu. Radili su to rock poetesa Patti Smith, rock humanitarac Bob Geldof, frontgirlica Pretendersa Chrissie Hynde, Neil Tennant iz Pet Shop Boysa, glasoviti producent i gitarist Steve Albini od poznatijih. S ovdašnjih terena u sličnu se avanturu prije nekoliko godina upustio Ante Perković. Od ove jeseni neće biti usamljen, obzirom da mu se pridružuje Anđelo Jurkas. Najavnim singlom sa svog debitantskog albuma “SOUNDTRACK ŽIVOTA”, pjesmom znakovitog naslova “JEBI GA” (u prilagođenoj verziji “JEDI GA”), JURKAS se predstavlja kao autor i izvođač na domaćoj glazbenoj sceni.

Singl je snimljen u suradnji s producentom Hrvojem Marjanovićem Settom i miks majstorom Daliborom Grubačevićem Eddiejem, a realiziran kao dinamična, vesela i plesna pjesma koja govori o tuzemnoj svakodnevici, problemima, moralnim dvojbama, sumnjama, krivim i pravim postupcima prosječnog čovjeka. Prema reakcijama nekoliko eminentnih radio urednika, glazbenika i glazbenih kritičara koji su bili na pretpremijernom preslušavanju singla “JEBI GA” riječ je o “zaraznoj feelgood” temi, instrumentalnom križanju akustičnog rock and rolla, soula i hip hopa u maniri pomirenja hitova Becka, Beastie Boysa, Azre, TBF-a, The Streetsa. Jednako kao i lanjski veliki globalni hit Cee Lo Greena, pjesma “Fuck You” koja je imala umjereniju verziju “Forget You”, tako će Jurkasov prvi singl “JEBI GA” imati svoju TV i radio verziju naslova “JEDI GA”.

RADIO + INTERNET PREMIJERA:
Radio i internet premijera singla kreće od utorka 20. rujna u eteru Radija 101 kao Powerplay te na T Portalu na kojem ćete pretpremijerno moći preslušati prvi singl na streamingu i srijedu 21. rujna u večernjim satima medijske mreže radio postaja Radija Soundset diljem Hrvatske.

VIDEO SPOT:
Za pjesmu se u režiji glasovitog i nagrađivanog redatelja Andreja Korovljeva (Urban & 4, Jinx, Edo Maajka, Prljavo Kazalište, Ramirez, Vatra, Natali Dizdar, Boris Novković, Hladno Pivo, Overflow, …) priprema video spot čija se premijera očekuje početkom listopada, a uskoro donosimo više informacija o snimanju…

KNJIGA + ALBUM “SOUNDTRACK ŽIVOTA”:
Uskoro više informacija o novoj knjizi i albumu “Soundtrack života” koji će biti objavljeni 31. listopada ove godine u izdanju jedne od najvećih domaćih izdavača Znanja. Radi se o pionirskom podhvatu tog tipa na domaćoj i regionalnoj sceni obzirom na paralelno objavljivanje dva autorska projekta (knjiga i CD) odjednom u istom pakiranju.